Het EK 2024, ook wel Euro 2024 genoemd, zal het veertiende Europees kampioenschap voetbal zijn. Het toernooi zal worden gespeeld in Duitsland. Mocht Nederland zich kwalificeren dan zullen vele Nederlanders de grens overtrekken om één of meerdere wedstrijden op het EK 2024 te bezoeken.

Het toernooi zal worden gespeeld in tien speelsteden in Duitsland. De finale zal plaatsvinden in het Olympiastadion te Berlijn.

Wanneer is het EK 2024?

Het EK 2024 in Duitsland zal van 14 juni tot en met 14 juli 2024 worden gehouden. Dit zal het tweede EK zijn dat in Duitsland gespeeld wordt, na het toernooi van 1974. In september 2019 werd bekendgemaakt dat Duitsland de gastheer zou zijn van het toernooi.

In totaal zullen 24 landen deelnemen aan dit EK. Alleen Gastland Duitsland is zeker van deelname. De overige 23 landen moeten zich kwalificeren via het ek-kwalificatie toernooi.

Het format van het toernooi zal vergelijkbaar zijn met voorgaande edities. Er zullen zes groepen zijn met elk vier teams. De eerste twee teams uit elke groep en de vier beste nummers drie plaatsen zich voor de knock-outfase.

EK 2024 tickets

Er zijn een aantal manieren waarop je EK 2024 tickets kan kopen. De officiële verkoop zal gaan via de website van de UEFA. Op moment van schrijven heeft de UEFA verder nog geen informatie verstrekt, maar op basis van voorgaande EKs en WKs is het aannemelijk dat tickets via de UEFA doormiddel van loting worden toegewezen.

Zodra dit mogelijk is, dien je je te registreren bij de website van de UEFA om je aan te melden voor EK 2024 tickets. Vaak dien je creditcard gegevens op te geven zodat jij wanneer je wordt ingeloot ook daadwerkelijk de tickets koopt.

Wanneer de inschrijvingen starten is op dit moment nog niet bekend. Zodra dit duidelijk is zal het vermeld worden op deze website.

Een alternatief is om je EK 2024 tickets te kopen via voetbalreisorganisaties. Welke EK 2024 kaarten kunnen leveren is op dit moment nog niet duidelijk. Maar het is aannemelijk dat Voetbalticketshop in staat is losse tickets te leveren en Number 1 Voetbalreizen kaarten inclusief hotelovernachting(en). Wanneer dit bevestigd is zal er een link volgen op deze pagina.

Meer over het EK 2024