Het EK 2024 zal worden gespeeld in Duitsland. Dit is dan ook de uitgelezen kans voor Nederlanders om een EK nabij huis te bezoeken! In dit artikel nemen we de speelsteden en stadions onder de loep.

Speelsteden EK 2024

Het EK 2024 zal worden gespeeld in 10 Duitse speelsteden. Hieronder tref je informatie over de speelsteden en stadions waar de wedstrijden zullen worden afgewerkt. De afstand vanuit Nederland is gemeten vanuit het centraal gelegen Utrecht.

1. Berlijn

Stadion: Olympiastadion
Capaciteit: 74.461
Club: Hertha BSC
Afstand vanuit Nederland: +/- 624 KM

In het Olympiastadion te Berlijn zullen maar liefst zes wedstrijden gespeeld worden. Het gaat hier om drie groepswedstrijden, een achtste finale, een kwartfinale en de grote finale op 14 juli. In Berlijn zal beslist worden wie zich tot Europees kampioen 2024 kroont! Meer over de voetbalstad Berlijn en het Olympiastadion lees je op de pagina over Hertha BSC tickets.

2. Dortmund

Stadion: Westfalenstadion
Capaciteit: 65.849
Club: Borussia Dortmund
Afstand vanuit Nederland: +/- 209 KM

Ook in Dortmund zullen zes wedstrijden worden gespeeld. Het gaat hier om vier wedstrijden in de poulefase, een achtste finale en een halve finale. Meer over Dortmund en het Westfalenstadoin lees je op de pagina over Borussia Dortmund tickets.

3. Düsseldorf

Stadion: Merkur Spiel-Arena
Capaciteit: 51.031
Club: Fortuna Düsseldorf
Afstand vanuit Nederland: +/- 402 KM

In Düsseldorf staan vijf wedstrijden op het programma. Het gaat om drie groepswedstrijden, een achtste finale en een kwartfinale. Alles over een wedstrijd in Düsseldorf bezoeken en de Merkur Spiel-Arena vind je op de pagina over Fortuna Düsseldorf tickets.

Fortuna Dusseldorf Tickets

4. Frankfurt

Stadion: Frankfurt Arena
Capaciteit: 54.697
Club: Eintracht Frankfurt
Afstand vanuit Nederland: +/- 624 KM

In Frankfurt worden vier groepswedstrijden gespeeld en een achtste finale. Ook hier zullen dus vijf wedstrijden worden gespeeld. Wil je meer weten over Frankfurt en het stadion lees dan de pagina over Eintracht Frankfurt tickets.

5. Gelsenkirchen

Stadion: Arena AufSchalke
Capaciteit: 54.740
Club: Schalke 04
Afstand vanuit Nederland: +/- 171 KM

Gelsenkirchen organiseert vier wedstrijden op EURO 2024. Er staan drie groepswedstrijden en een achtste finale op het programma. Meer over Gelsenkirchen en de Arena AufSchalke lees je op de pagina over Schalke 04 tickets.

6. Hamburg

Stadion: Volksparkstadion
Capaciteit: 52.245
Club: HSV
Afstand vanuit Nederland: +/- 439 KM

In Hamburg zullen vijf wedstrijden worden gespeeld. Vier wedstrijden uit de poulefase en een kwartfinale. Alles over de voetbalstad Hamburg lees je op de pagina’s over HSV tickets en Sankt Pauli tickets.

7. Keulen

Stadion: RheinEnergieStadion
Capaciteit: 49.827
Club: 1. FC Köln
Afstand vanuit Nederland: +/- 233 KM

In Keulen zullen gedurende het EK 2024 vijf wedstrijden worden gespeeld. Het gaat hier om vier affiches in de groepsfase en een achtste finale. Alles over het bezoeken van voetbal in Keulen lees je op de pagina over 1. FC Köln tickets.

8. Leipzig

Stadion: Red Bull Arena
Capaciteit: 42.959
Club: RB Leipzig
Afstand vanuit Nederland: +/- 932 KM

Leipzig is vanuit Nederland de verst afgelegen speelstad. Hier zullen vier wedstrijden gespeeld worden. Drie groepswedstrijden en een achtste finale.

bayern munchen kaarten

9. München

Stadion: Allianz Arena
Capaciteit: 70.076
Club: Bayern München
Afstand vanuit Nederland: +/- 782 KM

De Allianz Arena in München is het decor van zes wedstrijden op het EK 2024. Ook is dit het stadion waar Duitsland op 14 juni het openingsduel zou spelen. Naast deze wedstrijd staan er nog drie andere groepswedstrijden, een achtste finale en een halve finale op het programma. Meer informatie over het bezoeken van een wedstrijd in München lees je op de pagina over Bayern München tickets.

10. Stuttgart

Stadion: Mercedes-Benz Arena
Capaciteit: 54.244
Club: VfB Stuttgart
Afstand vanuit Nederland: +/- 583 KM

In Stuttgart worden vier groepswedstrijden en één kwartfinale gespeeld.

Meer over het EK 2024