Een wedstrijd van Arsenal bezoeken is een wens van veel Nederlanders. Arsenal heeft een roemrucht verleden met legendes als Dennis Bergkamp en Thierry Henry. Op deze pagina geef ik tips om een wedstrijd van Arsenal te bezoeken. Deze geef ik aan de hand van mijn eigen ervaringen. Hier kan je onder andere lezen hoe je goedkope tickets voor Arsenal kan kopen. Daarnaast geef ik informatie over het vervoer naar het Emirates stadium en wat je kan doen rondom het Arsenal stadion.

wedstrijd arsenal bezoeken

Mijn voetbalreis Arsenal

Bezochte wedstrijd: Arsenal – Southampton (3-2)
Datum: 08-04-2018

Plaats: Londen, Engeland
Competitie: Premier League
Seizoen: 2017-2018

Stadion: Emirates Stadium
Capaciteit: 60.338
Toeschouwersaantal: 59.374

Goedkope tickets Arsenal kopen

Of het mogelijk is om goedkope tickets voor Arsenal te kopen hangt erg af van de competitie. Prijzen voor de FA-Cup en League-Cup liggen vaak een stuk lager dan voor de Premier League. Wanneer je dus echt voor de goedkoopste voetbalkaartjes van Arsenal gaat kan je dus het beste een bekerwedstrijd bezoeken. Echter worden in deze wedstrijden vaak spelers gespaard waardoor je niet de sterspelers in actie hoeft te zien. In de Premier League is dit vaak wel het geval.

Het goedkoopst is om bij Arsenal zelf tickets te kopen. Dit kan via hun website of telefonisch. Voor Arsenal is het bijna altijd noodzakelijk om een member van de club te zijn. Dit betekent dat je, tegen betaling, officieel lid bent van de club zodat je Arsenal tickets kan kopen. Het goedkoopste membership voor volwassenen is het red membership. Deze is verkrijgbaar vanaf £29,- per seizoen. Vervolgens hangt de prijs van je ticket af van de tegenstander en je plaatsen. Over het algemeen liggen de prijzen tussen de £34,50 en £95,50.

Goedkope tickets Arsenal voetbalreistip: “Vraag eens bij je collega’s, vrienden of sportclub rond of zij iemand kennen die onlangs bij Arsenal is geweest. Mocht deze persoon member zijn dan kan je via zijn account kaartjes bestellen. Dit heb ik zelf zo gedaan voor mijn bezoek aan Arsenal en dit scheelt alweer minimaal £29,- aan lidmaatschapkosten. Mocht je vaker per seizoen willen gaan dan is dit natuurlijk niet heel praktisch”.

Voor Arsenal is het begrip goedkope tickets relatief. In Engeland zijn de prijzen voor wedstrijden in de Premier League behoorlijk duur. Daarbij is een seizoenskaart van Arsenal het duurste van Engeland. Gemiddeld kost bij Arsenal een seizoenskaart £891,-.

Vervoer naar Arsenal stadion

Het Arsenal Stadion is het best te bereiken met de metro. Voor het stadion bevindt zich de metrohalte Arsenal. Toch zou ik deze halte vermijden aangezien het hier erg druk kan zijn. Mijn advies zou zijn om bij de halte Highbury & Islington uit te stappen en vanuit daar naar het stadion te lopen.

Tips voor rondom Emirates stadium

Mocht je de tijd hebben dan is het leuk om ook het oude Highbury te bekijken. Dit is nu een appartementencomplex maar de oude hoofdingang is nog intact. Daarnaast zijn de woningen gebouwd op plaatsen van de tribunes en is het veld nu een park.