Een wedstrijd van Millwall bezoeken is voor veel mensen niet het eerste wat zij bedenken wanneer zij een trip naar Londen gaan maken. Met een kleine 20 Londense clubs in de vijf hoogste divisies van Engeland gaat de voorkeur vaak uit naar een wedstrijd van Arsenal, Chelsea of Tottenham Hotspur.

Millwall haar aanhang werd gevreesd in de hoogtijdagen van het Britse hooliganisme. James Bannon schreef zijn boek Running With the Firm over zijn leven als undercover agent in Millwalls hooliganscene. In 1995 volgde de verfilming I.D. Hiermee werden de verhalen uit het verleden bekend bij een groter publiek. Hoewel het stadion van Millwall nog altijd in een beruchte wijk ligt kan je hier hedendaags gerust een mooie voetbaldag hebben. De kans op geweld is tegenwoordig niet groter dan bij andere Engelse voetbalclubs.

Het is dan ook niet het voetbalniveau waarvoor je naar Millwall gaat kijken. Wel om de fanatieke sfeer te ervaren van een authentiek potje mannenvoetbal in The Championship op The Den!

Mijn voetbalreis Millwall

Bezochte wedstrijd: Millwall – Bristol City (2-0)
Datum: 07-04-2018

Plaats: Londen, Engeland
Competitie: Championship
Seizoen: 2017-2018

Stadion: The Den
Capaciteit: 20.146
Toeschouwersaantal: 16.081

Goedkope Millwall tickets kopen

Het is vrij eenvoudig om goedkope Millwall tickets te kopen. Het makkelijkste is om dit de toen via de online ticketshop van Millwall. Op deze website kan je gratis een account aanmaken en vervolgens kan je Millwall tickets kopen.

Millwall hanteert zeer overzichtelijke ticketprijzen. Een kaartje voor volwassenen op de korte zijde kost ongeveer £25,-. Een kaartje voor de lange zijde kost ongeveer £28,-.

Vervoer naar het Millwall stadion

Voor mijn bezoek heb ik de metro/trein gepakt naar station South Bermondsey. Vanaf hier is het ongeveer een kwartiertje lopen naar het stadion. Na de wedstrijd wordt het erg druk bij dit station. Je kan ervoor kiezen om een uurtje rondom het stadion te blijven. Na de wedstrijd zijn wachttijden bij de trein ongeveer een half uur.

Tips voor rondom stadion The Den

Wanneer je films als I.D., Green street hooligans en The football Factory hebt gezien, zul je veel straten en steegjes rondom het stadion herkennen. Zoek je liever de pub op dan raad ik aan wat later naar het stadion te komen. Op een niet heel gezellige sportkantine na is er voor de wedstrijd niet heel veel te beleven bij The Den. Bij London Bridge zijn tal van gezellige, authentieke Engelse pubs. Hier kan je leuk wat drinken en vervolgens de tram op het gelijknamige station nemen. Vanaf station London Bridge ben je binnen 10 minuten bij South Bermondsey.