Wil jij binnenkort en wedstrijd van ACF Fiorentina bezoeken? Op deze pagina lees je mijn ervaringen over mijn bezoek aan ACF Fiorentina. Ook geef ik tips over hoe jij goedkope voetbalkaartjes voor Fiorentina kan kopen en rondom het vervoer.

Mijn Fiorentina voetbalreis

Bezochte wedstrijd: ACF Fiorentina – Crotone (1-1)
Datum: 26-10-2016

Plaats: Florence, Italië
Competitie: Serie A
Seizoen: 2013-2014

Stadion: Stadio Artemio Franchi
Capaciteit: 47.282
Toeschouwersaantal: 22.983

wedstrijd fiorentina bezoeken

Goedkope Fiorentina tickets kopen

Fiorentina speelt haar thuiswedstrijden in Stadio Artemio Franchi. Dit is een klassiek, oud, open stadion. Dit stadion biedt plaats aan 47.282 bezoekers en is zelden tot nooit uitverkocht.

Hierdoor is het eenvoudig om Fiorentina tickets kopen. Dit kan via ViolaChanel, dit is Fiorentina’s online ticket office. Ook is het goed mogelijk om bij de ticketoffice vlakbij het stadion, of bij de box office voor aanvang van de wedstrijd, Fiorentina tickets te kopen.

Voor mijn bezoek aan Fiorentina koos ik voor het laatste. Ongeveer anderhalf uur voor de aftrap waren er bij de box office naast het stadion nog volop kaarten. Kaarten voor Serie A wedstrijden zijn vanaf ongeveer €25,- verkrijgbaar. Let wel op!

Voetbalreistip: “Stadio Artemio Franchi heeft een sintelbaan om het veld liggen. Op de lange zijde staat tegenwoordig een tribune maar achter de goals is de afstand erg groot. Houd hier dus rekening mee met het kopen van (goedkope) kaarten!”

Voetbalreistip: “Vergeet niet je identiteitsbewijs mee te nemen bij het kopen van kaarten en je wedstrijdbezoek. Kaarten worden op naam verkocht. Bij de toegangscontrole wordt ook echt bekeken of de naam op jouw kaart overeenkomt met die op je ID. Deze tip is van toepassing op alle voetbalreizen in Italië!

fiorentina tickets

Vervoer naar Fiorentina stadion

Het Fiorentina stadion kan op verschillende manieren worden bereikt. Florence is een schitterende stad, mocht het weer het toelaten dan kan je naar het stadion lopen. Dit is ongeveer een half uur vanuit het historische centrum. Ook liggen rondom het stadion tal van bushaltes. Mocht je van buiten Florence komen dan is het Fiorentina stadion ook erg goed bereikbaar met de trein. Op 10 minuten loopafstand vind je treinstation Firenze Campo di Marte.

Tips voor rondom Stadio Artemio Franchi

Florence is een fantastische stad. De grootste tip die ik kan geven is om minimaal 3 dagen te blijven en niet enkel voor de wedstrijd te komen! Wanneer je beperkt de tijd heb kan je deze het beste doorbrengen in het historische centrum alvorens je de wedstrijd bezoekt. Over het algemeen komen in Italië supporters laat naar het stadion. Verwacht dan ook geen groot feest voor de wedstrijd.

fiorentina stadion