Veel Nederlanders hebben de droom ooit een wedstrijd van FC Barcelona te bezoeken. FC Barcelona is de meest populaire buitenlandse club voor Nederlanders. Coaches als Johan Cruijff, Louis van Gaal en Frank Rijkaard behaalden grote successen met de club. Daarnaast schreven ook veel Nederlandse spelers geschiedenis bij Barcelona. Waaronder, wederom Johan Cruijff, en Ronald Koeman.

Momenteel spelen de Nederlanders geen bepalende rol bij Barcelona. Het draait bijna allemaal om Messi. Voetbalfans die de beste speler aller tijden ooit nog willen zien spelen hebben waarschijnlijk nog slechts een paar jaar. In dit artikel tips over hoe je hem en natuurlijk de andere sterren nog eens bij FC Barcelona kan spelen!

wedstrijd barcelona bezoeken

Mijn voetbalreis Barcelona

Bezochte wedstrijd: FC Barcelona – Athletic Bilbao (6-0)
Datum: 17-01-2016

Plaats: Barcelona, Spanje
Competitie: La Liga
Seizoen: 2015-2016

Stadion: Camp Nou
Capaciteit: 99.000
Toeschouwersaantal: 66.234

fc barcelona tickets

Goedkope FC Barcelona tickets kopen

FC Barcelona tickets zijn vrij duur waardoor goedkope voetbalkaartjes bij Barcelona relatief is. Daarnaast is het voor Champions League wedstrijden, en wedstrijden tegen Real Madrid en Atletico Madrid, erg lastig om als toerist aan Barcelona tickets te komen. Waarschijnlijk lukt dit niet zonder tussenpersoon waardoor je de hoofdprijs betaalt.

Een betere kans op kaarten heb je tegen de overige clubs in La Liga en in de bekerwedstrijden voor de Copa del Rey. De eenvoudigste manier om kaarten voor een thuiswedstrijd van Barcelona te kopen is via haar online ticketshop. De goedkoopste FC Barcelona tickets kosten ongeveer €35,-. Echter zit je dan erg hoog waardoor ik adviseer iets duurdere kaarten te kopen voor wedstrijden die uitverkopen.

Barcelona tickets voetbalreistip: “Wanneer je verwacht dat er veel vrije plekken over zullen zijn kun je bij Barcelona veel geld besparen. Je ticket wordt gecontroleerd bij de ingang maar vervolgens zijn er op de vakken geen controles. Hierdoor is het mogelijk om op andere vakken die dezelfde toegang hebben te komen. Tijdens mijn bezoek had ik kaarten voor achter de goal, deze waren relatief goedkoop maar het was moeilijk om iets op de andere helft te zien. Het was prima mogelijk om op de 2e ring plaats te nemen, deze kaarten waren normaal €25,- duurder. Deze tip kan je ook bij andere Spaanse voetbalclubs proberen. In het ergste geval neem je plaats op de stoelen waar je voor betaald hebt.”

Mijn ticket tegen Atlethic Bilbao kostte rond de 60 euro. Een aantal dagen later stond hetzelfde affiche op de agenda voor de Copa del Rey. Deze kaarten waren €25,-. Bekerwedstrijden zijn dus aanzienlijk goedkoper. Echter loop je het risico een B-team te zien. Voor fans van Jasper Cillessen is dit wel de beste optie;)!

Vervoer naar FC Barcelona stadion

Rondom het FC Barcelona stadion bevinden zich diverse metrostations en bushaltes. Welke optie het beste is ligt erg aan waar je vandaan komt. Bekijk dit dus even in Barcelona.

Tips voor rondom Camp Nou

Rondom Camp Nou staan met wedstrijden diverse kraampjes maar hier is niet heel veel te beleven. Barcelona biedt uiteraard tal van toeristische attracties die zeker de moeite zijn om te bezoeken. Op ongeveer 4 kilometer bevindt zich het Olympisch dorp van de Olympische spelen 1992. Voor sportliefhebbers is het erg leuk om hier rond te lopen. Je kan besluiten hierheen te gaan en daarna de fonteinshow bij font magica de montjuïc te bezoeken. Vervolgens kan je besluiten om de metro te pakken of naar het Barcelona stadion te lopen. De wandeling is ongeveer 40 minuten.