Voor veel voetbalfans staat een wedstrijd Espanyol bezoeken niet bovenaan op de wensenlijst. Toch kan het erg leuk zijn om een wedstrijd in La Liga bij de tweede club van Barcelona bij te wonen. Hoewel het nieuwe stadion officieel niet in Barcelona ligt, is dit wel zeer nabij en goed vanuit Barcelona te bereiken.

Op deze pagina deel ik tips over hoe je het beste goedkope Espanyol tickets kan kopen. Daarnaast geef ik tips voor rondom het stadion en over vervoer!

wedstrijd espanyol bezoeken

Mijn RCD Espanyol voetbalreis

Bezochte wedstrijd: RCD Espanyol – Villareal CF (2-2)
Datum: 17-01-2016

Plaats: Barcelona, Spanje
Competitie: La Liga
Seizoen: 2015-2016

Stadion: Estadi Cornellà-El Prat
Capaciteit: 42.000
Toeschouwersaantal: 16.251

Goedkope RCD Espanyol tickets kopen

Espanyol tickets zijn over het algemeen makkelijk verkrijgbaar. Vaak wordt er wel voor de derby tegen FC Barcelona, en tegen titelkandidaten Real Madrid en Atletico Madrid een flink hogere prijs gehanteerd.

Voor mijn bezoek tegen Villareal heb ik ongeveer 15 minuten voor de aftrap een kaartje gekocht bij de ticketbox van het stadion. Mocht je meer zekerheid willen hebben en eerdere je voetbalkaartjes bemachtigen dan kan dit via de online ticketoffice.

De goedkoopste RCD Espanyol tickets kosten €30,-. Door de tip die hieronder staat adviseer ik deze te kopen!

Espanyol tickets voetbalreistip: “RCD Espanyol raakt zelden tot nooit uitverkocht. In Spanje worden over het algemeen toegangskaarten bij de ingang gecontroleerd en vervolgens niet meer. Bij Espanyol zijn een beperkt aantal ingangen in de hoeken. Vanuit hier is het eenvoudig om op andere vakken te komen. Zo konden wij tijdens mijn bezoek plaats nemen op de lange zijde. Deze kaarten kosten normaal gesproken €60,- waardoor dit een eenvoudige manier is om veel geld te besparen!.”

Vervoer het RCD Espanyol stadion

Het Espanyol stadion ligt tussen de dorpjes Cornellà en El Prat. De meeste supporters en bezoekers komen uit Barcelona, hier heeft de club ook haar oorsprong. Vanuit Barcelona kan je de metro nemen naar halte Gavarra. Vanuit hier is het nog een kwartiertje lopen naar het Espanyol stadion.

Een andere optie is om met het ov naar de halte Cornellà-Riera of Almeda te pakken. Dit brengt je wat dichter bij het stadion. Echter, moet je wel iets buiten het centrum van Barcelona opstappen. Bekijk dus even vanuit je verblijf wat voor jou het handigst is.

Tips voor rondom het stadion

Hier kan ik helaas kort over zijn. Rondom het stadion is niet veel te doen. Mijn advies is dan ook niet heel vroeg naar het stadion te komen en de tijd voor en na de wedstrijd zoveel mogelijk in Barcelona door te brengen.

stadion espanyol