In Valencia een wedstrijd van Levante bezoeken? In dit artikel geef ik tips over hoe je dit zelf kan organiseren.

Levante UD is de tweede club van Valencia. Tijdens je stedentrip naar Valencia heb je dus keuze uit het grote Valencia CF of het iets kleinere, gezellige, Levante UD. Levante is de laatste jaren weer actief in de Primera Division en treft dus veel aansprekende tegenstanders.

Wedstrijd Levante bezoeken

Mijn voetbalreis Levante

Bezochte wedstrijd: Levante UD – Real Sociedad (3-0)
Datum: 21-09-2017

Plaats: Valencia, Spanje
Competitie: La Liga
Seizoen: 2017-2018

Stadion: Estadi Ciutat de València
Capaciteit: 25.354
Toeschouwersaantal: 17.415

Goedkope Levante UD tickets kopen

Levante tickets zijn goed verkrijgbaar. Wedstrijden tegen Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid en Valencia kunnen duur zijn en vaak uitverkocht raken. Voor de overige wedstrijden is het eenvoudig Levante tickets te kopen.

Levate tickets zijn online te bestellen of bij het stadion. Zelf heb ik ervoor gekozen dit bij het stadion te doen en dit ging prima. Ongeveer een halfuurtje voor de aftrap van de wedstrijd tegen Real Sociedad waren er nog voldoende kaarten aanwezig. Voor €30- kocht ik een kaartje voor de korte zijde.

Levante tickets voetbalreistip: “Wanneer er veel kaarten beschikbaar zijn kun je eenvoudig geld besparen” Bij het Levante stadion is de controle per zijde. Wanneer je kaarten koopt voor in de hoek kan je dus, indien beschikbaar, overal op de korte zijde plaats nemen. Hetzelfde geldt voor de lange zijde”. Deze tip kun je ook toepassen bij andere Spaanse voetbalclubs.

Levante UD tickets

Vervoer naar het Levante stadion

Het Levante stadion is goed te bereiken via de metro. Stap op de metro en stap uit bij halte Machado of Alboraya- Palmaret. Vanaf deze haltes is het ongeveer 10 minuten lopen naar het stadion.

Levante stadion

Tips voor rondom het Levante stadion

Ga niet al te vroeg naar het stadion. Bij het stadion zelf is niet heel veel te doen. Mocht je nog snel iets willen eten dan is er een Burger King en daarnaast een café voor een drankje. Echter zou ik dit eerste zeker niet aanraden wanneer je in Spanje bent gezien de vele goede restaurants die Valencia te bieden heeft!