Ben jij van plan een wedstrijd van Valencia te bezoeken? In dit artikel lees je hoe je dit eenvoudig en goedkoop zelf kan regelen.

Valencia speelt haar thuiswedstrijden in het fascinerende Mestalla. Dit imposante stadion biedt plaats aan 55.000 toeschouwers en heeft de meest stijle tribune van Europa!

Zelf heb ik twee wedstrijden in Mestalla mogen bezoeken en beschouw dit als absolute must voor voetballiefhebbers. Er is niet veel tijd meer om dit te doen. Valencia is al sinds 2007 bezig met de bouw van een nieuw stadion. De verwachting is dat Valencia haar thuiswedstrijden vanaf het seizoen 2020/2021 hier af zal werken.

Mijn voetbalreis Valencia-Eibar

Bezochte wedstrijd: Valencia – Eibar (0-0)
Datum: 29-04-2018

Plaats: Valencia, Spanje
Competitie: La Liga
Seizoen: 2017-2018

Stadion: Mestalla
Capaciteit: 55.000
Toeschouwersaantal: 40.400

Mijn voetbalreis Valencia-Las Palmas

Bezochte wedstrijd: Valencia – Las Palmas (1-1)
Datum: 21-01-2016

Plaats: Valencia, Spanje
Competitie: Copa del Rey
Seizoen: 2015-2016

Stadion: Mestalla
Capaciteit: 55.000
Toeschouwersaantal: 13.000

Goedkope Valencia CF tickets kopen

Valencia CF tickets zijn goed verkrijgbaar. De goedkoopste Valencia tickets koop je voor wedstrijden om de Copa del Rey. Voor de wedstrijd Valencia – Las Palmas in de beker betaalde ik €25,- voor de hoofdtribune. Voor de competitiewedstrijd tegen Eibar betaalde ik €35,- voor een plaats hoog in de hoek van het stadion. En in Mestalla is dit erg hoog! Wedstrijden in de beker zijn dus aanzienlijk goedkoper.

Valencia CF tickets zijn op verschillende manieren verkrijgbaar. Zo kan je kaarten kopen bij het stadion, maar ook bij de grote Valencia fanstore aan het centraal gelegen Plaza del Ayuntamiento. Tickets zijn ook online eenvoudig te bestellen.

Vervoer naar het Valencia stadion

Het Valencia stadion is erg makkelijk per metro te bereiken. Vanaf halte Aragón is het stadion nog ongeveer 5 minuten lopen.

Tips voor rondom het voetbalstadion Valencia

Valencia is een fantastische stad en het stadion ligt redelijk centraal. Je kan dus prima in het centrum naar de wedstrijd toeleven en in ongeveer 10 minuten naar het stadion reizen. Zoek je meer vermaak in de directe omgeving van het stadion dan zijn hier ook tal van kraampjes en barretjes waar je wat kan drinken en/of eten.