De sfeer bij Legia Warschau

Afgelopen weekend was ik in Warschau en bracht ik een bezoek aan het plaatselijke Legia. Op deze pagina lees je een kort verslag en deel ik een aantal foto’s en video’s.

legia warschau doek

Voor de wedstrijd

De sfeer voor de wedstrijd was erg gemoedelijk. Wij kwamen in de ochtend voor de wedstrijd in de buurt van het stadion en besloten vast onze kaartjes te kopen. Dit was, op vertoon van legitimatie, erg eenvoudig. Wij betaalden ongeveer €15,- voor ons kaartje.

Toen wij later terug kwamen voor de wedstrijd was er erg veel politie. Naar mijn mening was dit overbodig omdat er een rustige sfeer hing waarbij ook veel families met kinderen aanwezig waren. Na een drankje besloten wij naar binnen te gaan om het stadion te gaan bekijken.

Het Legia Warschau Stadion – Stadion Wojska Polskiego

Het viel gelijk op dat het Legia Warschau stadion erg modern is, en dat ook hier veel werd georganiseerd voor families en kinderen. Dit heb ik niet eerder gezien, reservespelers deelden handtekeningen uit, kinderen konden worden geschminkt en er waren allerlei spelletjes en andere activiteiten. Dit was voor mij erg in contrast met geruchten die ik over de club hoorde.

legia warschauw stadion

Het stadion zelf vond ik mooi, je zit dicht op het veld. Wat ik ook erg cool vond is dat je, wanneer je bovenin het stadion staat, het nationale stadion van Polen in de verte kan zien liggen. Dit uitzicht ademt voetbal!

De wedstrijd en de sfeer

Legia warschau speelde tegen Legia Gdansk. Beide ploegen konden de koppositie veroveren maar in deze speelronde konden 7 van de 16 teams in de Poolse Ekstraklasa dit. De sfeer was goed! Er waren constant, afwisselend, vlaggen, spandoeken en chants vanuit de ultra’s bij ons aan de overkant. Het zingen werd door het hele stadion opgepikt. Ook op het veld ging het goed voor Legia, al snel kwamen zij op 1-0 voor en leek het een kwestie van tijd voor een tweede doelpunt zou vallen. Deze viel ook maar wel aan de andere kant waardoor de rust werd bereikt met een 1-1 stand.

Legia-Warsaw-Pyro

Een aantal minuten na rust werd het zelfs 1-2. Uiteindelijk werd het een evenwichtige tweede helft waarbij kansen over en weer werden gemist waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-2 nederlaag voor Legia Warschau.

Deed dit echter, voor mij onverwachts, geen afbreuk aan de sfeer. Het zingen en de (verschillende) vlaggen bleven de hele wedstrijd door. En rond de 70e minuut werden wij, ondanks de achterstand, getrakteerd op een Pyro-show.

legia warschauw pyro show

Eindoordeel

Ik heb een erg leuke dag gehad bij Legia Warschau. Vaak is het zo bij clubs die om het kampioenschap spelen, dat de sfeer verdwijnt bij een achterstand of nederlaag. Dit is bij Legia Warschau absoluut niet het geval! Mocht je in Warschau zijn en de kans hebben een wedstrijd te bezoeken dan zal ik dit zeker aanbevelen. Ook Warschau zelf is een erg leuke stad die uitermate geschikt is voor een weekendje weg!