Live voetbal kijken is één van de favoriete activiteiten van Nederlanders wanneer het gaat om tv kijken. De verschillende wedstrijden die live worden uitgezonden behoren wekelijks tot de best bekeken tv programma’s.

Tegenwoordig worden veel verschillende competities live uitgezonden in Nederland. Soms kan het hierdoor wel onduidelijk zijn via welke kanalen jij voetbal kan kijken. Daarnaast wisselen de uitzendrechten regelmatig. Op deze pagina geef ik een overzicht van waar je live voetbal kan kijken.

Er zijn veel mogelijkheden om live voetbal te kijken. In dit artikel behandel ik enkel legale opties en richt ik me op de Nederlandse uitzendrechten.

Voetbal kijken

Voetbal kijken deed men vroeger enkel op tv via de kabel of zelfs schotel. Tegenwoordig is online tv ook enorm populair. Deze twee manieren van live voetbal kijken hebben ook veel overlap zoals bijvoorbeeld interactieve tv kijken via internet of voetbal kijken via apps op je tv. Hieronder een overzicht van welke competities je waar kan kijken!

voetbal-kijken

Voetbal kijken op TV

Er is nog nooit zoveel voetbal op tv geweest als tegenwoordig. Hierdoor kan het soms wat onoverzichtelijk zijn welke competitie je waar kan bekijken. Daarom hieronder een overzicht.

Competitie/LandZender/Kanaal
EredivisieESPN Compleet, NPO 1 (samenvattingen)
Interlands NederlandNPO
WK 2022NPO
Engels VoetbalViaplay
Duits VoetbalViaplay, Ziggo Sport
Spaans VoetbalZiggo Sport
Italiaans VoetbalZiggo Sport
Frans VoetbalZiggo Sport
Champions LeagueRTL 7, Ziggo Sport
Europa LeagueVeronica, ESPN Compleet
Conference LeagueVeronica, ESPN Compleet

Live voetbal kijken in het stadion

Live voetbal kijken doe je natuurlijk het liefst in het stadion. Veel mensen denken dat het erg lastig en prijzig is om voetbalkaartjes te kopen. Mijn ervaring is dat dit niet zo is. Vaak is het eenvoudig om voor tal van buitenlandse clubs kaarten te kopen en zeker met behulp van de juiste voetbalreisorganisaties.

Wil jij ook eens een wedstrijd van jouw droomclub in het stadion bezoeken? Lees dan deze mogelijkheden om eenvoudig, snel en voordelig voetbaltickets in het buitenland te kopen.

Voetbal kijken Online

Voetbal kijken online wordt steeds populairder. Eerder op deze pagina vond je een overzicht van welke wedstrijden op welke zender worden uitgezonden. Al deze opties zijn ook online te bekijken. Zo hebben de meeste tv aanbieders waaronder KPN en Ziggo een app om online tv te kijken.

Daarnaast is Viaplay ook als app te downloaden of via je browser te streamen. Ook het Nederlands elftal of de samenvattingen van de Eredivisie zijn online te kijken via NPO Start.

Gratis voetbal kijken

Gratis voetbal kijken is vaak mogelijk. Allereerst zijn de voetbalwedstrijden op NPO altijd gratis te kijken. Mocht je geen tv abonnement hebben dan zijn ook de wedstrijden op NPO via internet of de NPO start app gratis te kijken. Iedereen kan dus gratis voetbal kijken en genieten van Eredivisie samenvattingen en interlands.

Wanneer je wel een tv abonnement hebt komen hier de Champions League, Europa League en Conference League op RTL 7 en Veronica bij. Ook worden een aantal wedstrijden om de KNVB beker uitgezonden op het open kanaal van Fox.

gratis-voetbal-kijken

Afhankelijk van jouw tv aanbieder kan er nog meer gratis voetbal te kijken zijn. Ziggo klanten hebben gratis Ziggo Sport Select op kanaal 14 waarop zeer veel buitenlandse voetbalwedstrijden worden uitgezonden. Op Ziggo Sport zijn onder andere Spaans, Italiaans en Frans voetbal live te zien.

Voetbal kijken zonder tv abonnement

Voetbal kijken zonder tv abonnement is ook mogelijk. Voetbal kijken zonder tv abonnement doe je online. Zoals gezegd zijn de Eredivisie samenvattingen en interlands van het Nederlands elftal live te kijken via NPO start.

Ook Viaplay kan je zonder TV aanbieder afsluiten. Op deze manier kan je veel sport waaronder voetbal kijken zonder tv abonnement. Op Viaplay kan je Engels voetbal kijken, Duits voetbal kijken en vrij veel vrouwenvoetbal kijken.

  • Natuurlijk kun je ook voetbal kijken zonder tv abonnement in het stadion! Bekijk deze mogelijkheden voor het kopen van Voetbaltickets!

Meer over voetbal kijken

Live voetbal kijken in het stadion