Live voetbal kijken is één van de favoriete activiteiten van Nederlanders wanneer het gaat om tv kijken. De verschillende wedstrijden die live worden uitgezonden behoren wekelijks tot de best bekeken tv programma’s.

Tegenwoordig worden vele competities uitgezonden in Nederland. Soms kan het hierdoor wel onduidelijk zijn via welke kanalen jij voetbal kan kijken. Daarnaast wisselen de uitzendrechten regelmatig en dit is ook het geval voor het nieuwe seizoen 2022/2023. Op deze pagina geef ik een overzicht van waar je live voetbal kan kijken.

Er zijn veel mogelijkheden om live voetbal te kijken. In dit artikel behandel ik enkel legale opties en richt ik me op de Nederlandse uitzendrechten.

Voetbal kijken

Voetbal kijken deed men vroeger enkel op tv. Tegenwoordig is online tv en voetbal kijken ook enorm populair. Deze twee manieren van live voetbal kijken hebben ook veel overlap zoals bijvoorbeeld interactieve tv kijken via internet of voetbal kijken via apps op je tv. Hieronder een overzicht van welke competities je waar kan kijken!

voetbal-kijken

Voetbal kijken op TV

Er is nog nooit zoveel voetbal op tv geweest als tegenwoordig. Hierdoor kan het soms wat onoverzichtelijk zijn welke competitie je waar kan bekijken. Daarom hieronder een overzicht.

Competitie/LandZender/Kanaal
EredivisieESPN Compleet, NPO 1 (samenvattingen)
Interlands NederlandNPO
Engels VoetbalViaplay (2022/2023), Ziggo Sport (2021/2022)
Duits VoetbalViaplay
Spaans VoetbalZiggo Sport
Italiaans VoetbalZiggo Sport
Frans VoetbalZiggo Sport
Champions LeagueRTL 7, Ziggo Sport
Europa LeagueVeronica, ESPN Compleet
Conference LeagueVeronica, ESPN Compleet

Voetbal kijken Online

Voetbal kijken online wordt steeds populairder. Hierboven tref je een overzicht van welke wedstrijden op welke zender worden uitgezonden. Al deze opties zijn ook online te bekijken. Zo hebben de meeste tv aanbieders waaronder KPN en Ziggo een app om online tv te kijken.

Daarnaast is Viaplay ook als app te downloaden of via je browser te streamen. Ook het Nederlands elftal of de samenvattingen van de Eredivisie zijn online te kijken via NPO Start.

Gratis voetbal kijken

Gratis voetbal kijken is vaak mogelijk. Allereerst zijn de voetbalwedstrijden op NPO altijd gratis te kijken. Mocht je een tv abonnement hebben dan zijn ook de wedstrijden op de open kanalen gratis te kijken. Iedereen kan dus gratis voetbal kijken en genieten van Eredivisie samenvattingen en interlands.

Wanneer je een tv abonnement hebt komen hier de Champions League, Europa League en Conference League op RTL 7 en Veronica bij. Ook worden een aantal wedstrijden om de KNVB beker uitgezonden op het open kanaal van Fox.

gratis-voetbal-kijken

Afhankelijk van jouw tv aanbieder kan er nog meer gratis voetbal te kijken zijn. Ziggo klanten hebben gratis Ziggo Sport Select op kanaal 14 waarop zeer veel buitenlandse voetbalwedstrijden worden uitgezonden. Op Ziggo Sport zijn onder andere Spaans, Italiaans en Frans voetbal live te zien.

Wanneer je klant wordt van KPN kan je ervoor kiezen 9 maanden gratis Viaplay te krijgen. Op deze manier kan je onder andere gratis naar de Duitse Bundesliga en, in het nieuwe seizoen, de Engelse Premier League kijken. Voor sportliefhebbers is het goed om te weten dat Viaplay ook Formule 1 en PDC Darts uitzendt.

Voetbal kijken zonder tv abonnement

Voetbal kijken zonder tv abonnement is ook mogelijk, maar wel beperkt. Voetbal kijken zonder tv abonnement doe je online. Zoals gezegd zijn de Eredivisie samenvattingen en interlands van het Nederlands elftal live te kijken via NPO start.

Mocht jij Viaplay willen kijken zonder tv abonnement dan kan je er voor kiezen Viaplay aan te schaffen bij hen zelf. In dit geval betaal je t/m eind juli €9,99 per maand en vanaf 1 augustus €13,99. Op deze manier kan je veel sport waaronder voetbal kijken zonder tv abonnement. Op Viaplay kan je op dit moment Duits voetbal kijken en vrij veel vrouwenvoetbal kijken. Vanaf augustus komt ook de Engelse Premier League live en Exclusief in Nederland op dit platform!

Meer over voetbal kijken