Europees voetbal kijken, hoe doe je dat? Tegenwoordig zijn er maar liefst drie Europese voetbaltoernooien op tv! De Champions League, Europa League en Conference League. Er is dan ook nog nooit zo veel live Europees voetbal te kijken geweest.

In dit artikel leg ik uit waar jij live Europees voetbal kijken kan. Ik beperk me hier tot legale manieren en op Nederlandse uitzendrechten..

Live Europees voetbal kijken in het stadion

In dit artikel leg ik uit hoe je Europees voetbal op tv kan kijken. Uiteraard is het ook mogelijk om Europees voetbal in het stadion te kijken. Europese wedstrijden zijn vaak erg gewild en daarom snel uitverkocht. Toch zijn er vaak nog mogelijkheden om tickets voor deze gewilde wedstrijden te kopen. Hoe je dit kan doen ontdek je met deze tips over het kopen van tickets voor Europese wedstrijden.

europees-voetbal-kijken

Champions League kijken

Live Champions League kijken kan op verschillende manieren. Allereerst kan iedereen met een tv abonnement gratis Champions League kijken op tv via RTL 7. Wanneer er meerdere wedstrijden op één avond zijn mag RTL 7 er één uitzenden. RTL zenders waaronder RTL 7, en dus deze Champions League wedstrijden, zijn ook te zien op Videoland.

Mocht jij alle wedstrijden van de Champions League willen kijken dan kan je terecht bij Ziggo Sport. Op het, voor Ziggo klanten gratis, kanaal Ziggo Sport Select wordt een andere wedstrijd dan op RTL 7 uitgezonden. Wanneer er veel wedstrijden tegelijk zijn zoals in de groepsfase kan je hier terecht om naar het live schakelprogramma waarin alle wedstrijden voorbij komen te kijken.

Op Ziggo Sport haar overige kanalen zijn op drukke Champions League avonden meerdere wedstrijden live te zien. Om deze te ontvangen heb je een Ziggo Sport Totaal abonnement nodig.

Champions League loting kijken

De loting van de Champions League is op meerdere manieren te zien. Zo is er meestal een livestream op de website van de UEFA. Ook is de loting regelmatig op tv te zien via sportzender ESPN.

psv-europa-league-tickets

Europa League kijken

Ook Europa League kijken kan op verschillende manieren. Voor Europa League kijken op tv heeft Veronica de rechten. Het lastige is dat zij ook de rechten hebben voor de Conference League die ook op Donderdag avond plaats vindt. Vaak zijn er meerdere Nederlandse teams tegelijk actief in de Europa League en Conference League waardoor Veronica niet alles uit kan zenden.

Mocht jij zo veel mogelijk van de Europa League willen zien dan kan je overwegen ESPN Compleet te nemen. Met ESPN Compleet krijg je vier zenders die onder andere Europa League uitzenden. Op donderdagavond is er zeer veel aandacht voor de Europa League.

Europa League loting kijken

Europa league loting kijken kan gratis via de website van de UEFA. Mocht jij liever via tv kijken dan kan dit wanneer je een ESPN abonnement hebt. Het afgelopen seizoen zonden zij live de lotingen van de Europa League en Conference League uit.

Conference League kijken

Voor Conference League live kijken geldt hetzelfde als voor de Europa League. De Conference League is live op tv te kijken via Veronica. Meestal zenden zij één of twee duels van, als het kan, Nederlandse clubs uit.

Wanneer je echt niks wilt missen van de Conference League kan je overwegen ESPN Compleet te nemen. Verdeeld over vier kanalen zenden zij op donderdagen zoveel mogelijk uit rondom Europa League en Conference League.

Dit seizoen worden veel wedstrijden van AZ exclusief op ESPN uitgezonden omdat Veronica meestal kiest voor Feyenoord en PSV. Voor fans van clubs buiten de traditionele top drie die hun club in Europa willen zien spelen is ESPN Compleet dan ook aan te raden.

Conference League loting kijken

Conference League loting kijken kan gratis via de website van de UEFA. Mocht jij liever via tv kijken dan kan dit wanneer je een ESPN abonnement hebt. Het afgelopen seizoen zonden zij live de lotingen van de Europa League en Conference League uit.

champions-league-tickets

Europees voetbal kijken en beleven in het stadion?

Meer over voetbal kijken