Ligue 1 kijken in Nederland, hoe kan dat? De Franse Ligue 1 is de laatste jaren enorm in populariteit toegenomen. In eerste instantie komt dit doordat het kapitaalkrachtige PSG steeds grotere aankopen ging doen. Hierdoor zijn nu onder andere Messi, Neymar en Mbappé in de Franse Ligue 1 te bewonderen.

Maar ook steeds meer Nederlanders lijken naar Frankrijk te verkassen. Zo zijn in de Franse Ligue 1 onder andere Myron Boadu, Branco van den Boomen en Thijs Dallinga actief.

In dit artikel leg ik uit hoe je live Ligue 1 kan kijken in Nederland. Ik beperk me tot legale opties en op de Nederlandse uitzendrechten.

Frans voetbal kijken

Frans voetbal kijken heeft de laatste jaren flink gewonnen aan populariteit. Zoals gezegd komt dit voornamelijk doordat PSG, actief in de Ligue 1, uitgegroeid is tot een elftal van absolute wereldtop. Maar naast PSG zijn er ook andere interessante ploegen waaronder AS Monaco, Olympique Marseille en Olympique Lyon..

Ligue 1 live kijken

Ligue 1 live kijken doe je in Nederland op Ziggo Sport. Regelmatig worden wedstrijden van met name PSG live uitgezonden op het voor Ziggo klanten open kanaal Ziggo Sport Select. Ook komt de Ligue 1 veel aan bod indien er meerdere wedstrijden tegelijk zijn in de Switch op Ziggo Sport Select.

Klanten van Ziggo kijken gratis naar Ziggo Sport Select op kanaal 14. Op deze zender wordt zeer veel voetbal uitgezonden waaronder dus de Franse Ligue 1. Uiteraard kan je ook overwegen om live een Ligue 1 wedstrijd in het stadion te bekijken!

Ligue 1 live kijken in het stadion

Met Frankrijk redelijk in de buurt reizen veel voetballiefhebbers ook regelmatig naar het zuiden om live een Ligue 1 wedstrijd bij te wonen. Vaak gaat men er onterecht vanuit dat het lastig en duur is om voetbalkaarten voor Frankrijk te kopen. Zelf heb ik ervaren dat Ligue 1 tickets kopen meestal goedkoper en eenvoudiger is dan gedacht!

Premier League kijken in het stadion Top 3:

Bekijk het aanbod van Voetbaltickets Frankrijk

psg-tickets

Ligue 1 kijken Ziggo

De Franse Ligue 1 kijken als Ziggo klant is erg eenvoudig. Een aantal wedstrijden van voornamelijk PSG wordt live uitgezonden op het voor Ziggo klanten gratis kanaal Ziggo Sport Select. Deze zender is te vinden op kanaal 14.

Ligue 1 kijken KPN

Zoals gezegd wordt de Ligue 1 uitgezonden op Ziggo Sport. Ziggo Sport Select is helaas niet gratis te ontvangen voor KPN klanten maar je kan wel Ziggo Sport Totaal als zenderpakket afsluiten.

Gratis Ligue 1 kijken

Gratis Franse Ligue 1 kijken in Nederland doe je als Ziggo klant via het kanaal Ziggo Sport Select op kanaal 14.

Frans voetbal kijken en beleven in het stadion?

Meer over voetbal kijken