Viaplay review. Sinds maart 2022 is Viaplay te bekijken in Nederland. Viaplay zendt diverse sporten uit en zal ook voor het kijken van voetbal een steeds prominentere rol krijgen. Daarom heb ik deze Viaplay review geschreven. In deze Viaplay review wordt uitgelegd wat de kosten zijn, wat het aanbod is, of er Viaplay aanbiedingen zijn en of je een viaplay abonnement delen kan.

Wat is Viaplay?

Viaplay is een streamingdienst van de Nordic Entertainment Group (NENT). Dit platorm bestaat in de Scandinavische landen dan ook al enkele jaren en sinds maart 2022 is Viaplay Nederland ook een feit. De verwachting is dat dit platform zich de komende jaren verder in Europa zal uitbreiden.

Bekijk Aanbieding

Wat Viaplay onderscheidt van de bekendste streamingdiensten, zoals bijvoorbeeld Netflix, is dat zij ook Sport uitzenden. In Nederland wordt Viaplay veel bekeken omdat zij de Formule 1 rechten vanaf dit jaar hebben weten te bemachtigen.

Viaplay aanbod

Het Viaplay aanbod bevat dus de Formule 1 maar dit is nog lang niet alles wat er te kijken valt op Viaplay. Het Viaplay aanbod in Nederland bestaat grofweg uit drie categorieën: Sport, Films en Series. In deze Viaplay review richt ik me vooral op het Viaplay aanbod van sport.

viaplay

Kort kan ik vermelden dat het aanbod van films en series wat kleiner is dan bijvoorbeeld bij Netflix of Amazon Prime. Wel is het zo dat Films en met name Series afwijken van hun concurrenten omdat hier ook veel Scandinavische Films en Series bijzitten.

Viaplay sport kijken

Viaplay is dus vooral geschikt om sport te kijken en het aanbod van sporten neemt dan ook alleen maar toe. Op dit moment worden er minimaal 3 sporten uitgezonden: Formule 1, Voetbal en Darts. Incidenteel komen ook andere sporten aan bod. Zo werd bijvoorbeeld het zwaargewicht boksduel tussen Tyson Fury en Dillian Whyte live uitgezonden op Viaplay. De verwachting is dat het Sport aanbod op Viaplay alleen maar zal toenemen.

Viaplay formule 1

Viaplay f1 is het paradepaardje van de nieuwe streamingdienst. Sinds dit jaar heeft Viaplay de Nederlandse uitzendrechten van de Formule 1. Doordat Formule 1 enorm populair is onder Nederlanders is dit dan ook de grootste reden dat veel mensen geïnteresseerd zijn in het afsluiten van een Viaplay abonnement.

Gedurende de raceweekenden is er dan ook volop aandacht voor de F1. Uiteraard worden vrije trainingen, kwalificaties, sprintraces en grand prix’s volledig uitgezonden. Hierbij kan je kiezen tussen verschillende streams bijvoorbeeld de reguliere uitzending of het volgen van de camera op een coureurs auto. Rondom de races wordt uitgebreid verslag gedaan zowel vanaf locatie als vanuit de studio.

Persoonlijk vindt ik het commentaar tijdens de races niet geweldig. Maar de enorm uitgebreide aandacht tijdens, voor en na de races maken dit voor mij goed omdat ik op deze manier echt niets mis. Zelf gebruik ik dus ook Viaplay om formule 1 te kijken.

Viaplay darts

Ook darts is sinds dit jaar exclusief te zien in Nederland bij Viaplay. Het gaat hier dan om de grote PDC toernooien zoals bijvoorbeeld de Premier League of het WK. Ik vind Viaplay darts erg prettig. Er worden veel toernooien uitgezonden en de meeste analisten die al jaren bij RTL 7 zaten zijn meegegaan naar Viaplay. Bijkomend voordeel is dat er geen reclames zijn. In de pauzes van wedstrijden gaat de uitzending verder in de studio.

viaplay-darts

Viaplay voetbal

Dan is er nog Viaplay voetbal! Aangezien deze site over het bekijken van buitenlands voetbal gaat is deze voor mij het meest interessant. Bij viaplay voetbal worden wedstrijden uit de Duitse Bundesliga en tweede Duitse Bundesliga op dit moment al live uitgezonden.

Het grootste voordeel van een streamingsplatform als Viaplay is dat er in principe geen limiet aan kanalen is. Hierdoor kan je dan ook alle wedstrijden uit deze competities live zien en ben je niet afhankelijk van de programmering op eventuele beschikbare kanalen. Wil jij Duits voetbal kijken? dan is Viaplay een must!

Ook liefhebbers van Engels voetbal kunnen binnenkort terecht bij Viaplay. Vanaf augustus 2022 zal de Engelse Premier League live en exclusief in Nederland worden uitgezonden door Viaplay Nederland.

Tot slot is er voor de liefhebber veel damesvoetbal uit met name de Scandinavische landen te zien.

Bekijk Aanbieding

Met Formule 1, PDC Darts, Bundesliga en zometeen Premier League voetbal is Viaplay dus een serieuze speler om sport te kijken. De verwachting is dat Viaplay haar sportaanbod de komende periode alleen maar groter zal worden. Als sportliefhebber is het dus zeker aan te raden Viaplay af te sluiten!

Viaplay kosten

Wat kost Viaplay? Er is één type abonnement bij Viaplay wat zorgt voor transparante kosten. Tot 1 augustus kost Viaplay €9,99,- per maand. Vanaf 1 augustus zullen de Viaplay kosten iets toenemen en zal het abonnement €13,99,- per maand kosten. Dit is het reguliere tarief wanneer je Viaplay bij hunzelf afsluit.

Bekijk Aanbieding

Viaplay kan je ook afsluiten via een aantal providers zoals bijvoorbeeld KPN en Ziggo, soms hebben zij een aanbieding.

voetbal-kijken

Viaplay via KPN

Op dit moment is er een interessante Viaplay aanbieding bij KPN. Wanneer je nieuwe internet en tv klant wordt bij KPN kan je ervoor kiezen om Viaplay gratis de eerste 9 maanden te bekijken. Indien je gebruik maakt van deze aanbieding ontvang je dus de reguliere Viaplay app 9 maanden gratis. Daarnaast kan je tijdens raceweekenden op zaterdag en zondag Viaplay kijken op Viaplay Xtra kanaal 225. Mocht jij Viaplay gratis willen kijken dan is dit de beste aanbieding!

Viaplay via Ziggo

Ook Ziggo had een Viaplay aanbieding maar deze is helaas verlopen. Wanneer je Viaplay afsluit gelden dus de reguliere tarieven van €9,99,- per maand tot augustus en €13,99,- per maand vanaf 1 augustus.

Viaplay op TV

Net als bij veel andere streamingdiensten kan je ook Viaplay op TV kijken. Hiervoor zijn verschillende manieren. Indien beschikbaar op jouw tv is de meest makkelijke manier om de app direct te downloaden op je TV. Een andere optie is om de App te downloaden op je smartphone en te casten naar je TV, eventueel via een Chromecast.

spaans-voetbal-kijken

Viaplay delen

Om kosten te besparen willen veel mensen Viaplay delen. Helaas is dit slechts beperkt mogelijk. Viaplay kan op twee schermen tegelijk bekeken worden. Een derde persoon kan dus niet tegelijk inloggen of zal ervoor zorgen dat één van de eerste twee weer uitgelogd wordt.

Viaplay Abonnement afsluiten

Ik ben erg positief over Viaplay. Dit komt vooral door het enorme sportaanbod. Ik lees op internet ook minder enthousiaste verhalen en met name dat mensen technische problemen ervaren. Zelf gebruik ik Viaplay sinds haar lancering op 1 maart en heb hier tot op heden nog nooit last van gehad. Ik beoordeel deze streamingdienst dan ook met een 9/10.

Bekijk Aanbieding

Wil jij ook een Viaplay abonnement afsluiten? Bekijk de aanbieding via onderstaande links.

Meer over voetbal kijken