Viaplay review. Sinds het jaar 2022 is Viaplay te bekijken in Nederland. Viaplay zendt zeer veel live sport uit waaronder buitenlandse voetbalwedstrijden. Daarom heb ik deze Viaplay review geschreven. In deze Viaplay review wordt uitgelegd wat de kosten zijn, wat het aanbod is en of je een Viaplay abonnement delen kan.

Wat is Viaplay?

Viaplay is een streamingdienst van de Nordic Entertainment Group (NENT). Dit platform bestaat in de Scandinavische landen dan ook al enkele jaren en sinds maart 2022 is Viaplay Nederland ook een feit. Viaplay heeft aangegeven in Nederland inmiddels meer dan één miljoen abonnees te hebben en heeft plannen aangekondigd naar welke landen zij nog meer willen uitbreiden.

Bekijk Aanbieding

Wat Viaplay onderscheidt van de bekendste streamingdiensten, zoals bijvoorbeeld Netflix, is dat zij ook live Sport uitzenden. In Nederland wordt Viaplay veel bekeken omdat zij onder andere de Formule 1 en Engelse Premier League uitzenden.

Viaplay aanbod

Het Viaplay aanbod in Nederland bestaat grofweg uit drie categorieën: Sport, Films en Series. In deze Viaplay review richt ik me vooral op het Viaplay aanbod van sport.

Kort kan ik vermelden dat het aanbod van films en series wat kleiner is dan bijvoorbeeld bij Netflix of Amazon Prime. Wel is het zo dat Films en met name Series afwijken van hun concurrenten omdat hier ook veel Scandinavische Films en Series bijzitten.

viaplay

Viaplay sport kijken

Viaplay is dus vooral geschikt om sport te kijken en het aanbod van sporten is dan ook groot en neemt alleen maar toe. De meest bekeken sporten die op dit moment worden uitgezonden zijn Formule 1, Voetbal en PDC Darts. Incidenteel komen ook andere sporten aan bod. Zo worden ook kickbox en MMA wedstrijden van Enfusion en KSW uitgezonden. De verwachting is dat het Sport aanbod op Viaplay alleen maar zal toenemen.

Viaplay Formule 1

Viaplay F1 is, zeker in Nederland, het paradepaardje van de streamingdienst. Sinds 2022 heeft Viaplay de Nederlandse uitzendrechten van de Formule 1 in handen. Doordat Formule 1 enorm populair is onder Nederlanders is dit dan ook de grootste reden dat veel mensen geïnteresseerd zijn in het afsluiten van een Viaplay abonnement. Inmiddels hebben meer dan 1 miljoen Nederlanders dan ook een abonnement.

Gedurende de raceweekenden is er volop aandacht voor de F1. Uiteraard worden vrije trainingen, kwalificaties, sprintraces en grand prix’s volledig uitgezonden. Hierbij kan je kiezen tussen verschillende streams bijvoorbeeld de reguliere uitzending of het volgen van de camera op een coureurs auto. Rondom de races wordt uitgebreid verslag gedaan zowel vanaf locatie als vanuit de studio.

Persoonlijk vind ik het commentaar tijdens de races niet geweldig. Maar de enorm uitgebreide aandacht tijdens, voor en na de races maakt dit voor mij goed omdat ik op deze manier echt niets mis. Zelf gebruik ik dus ook Viaplay om Formule 1 te kijken.

Viaplay voetbal

Viaplay voetbal! Aangezien deze site over het bekijken en bezoeken van voetbalwedstrijden gaat is deze categorie het meest interessant! Viaplay voetbal heeft een ruim aanbod van buitenlandse topwedstrijden dat alleen maar lijkt toe te nemen.

manchester-united-tickets

Viaplay Premier League voetbal

Viaplay voetbal beschikt over de Premier League-rechten. Dit betekent dat zij alle Engelse Premier League wedstrijden uitzenden. Doordat Viaplay een streamingdienst is hebben zij onbeperkt kanalen en hierdoor kunnen zij dan ook een ongelimiteerd aantal wedstrijden uitzenden.

Hierdoor zijn alle Engelse Premier League wedstrijden live en exclusief te zien op Viaplay. Ook zijn er rondom de belangrijkste wedstrijden voor en nabeschouwingen vanuit de studio én vanuit de stadions!

De Premier League is niet het enige Engelse voetbal dat je met Viaplay kan kijken. Ook de wedstrijden uit het Championship en de League Cup zijn op het platform te bekijken!

Viaplay Bundesliga voetbal

Een andere topcompetitie die op Viaplay te bekijken is, is de Duitse Bundesliga. Ook van deze competie zijn alle wedstrijden live, en exclusief in Nederland, op Viaplay te zien. Ook de wedstrijden op één niveau lager, de tweede Bundesliga, worden in zijn geheel live uitgezonden.

Bekijk Aanbieding

Tot slot is er voor voetballiefhebbers veel damesvoetbal uit met name de Scandinavische landen en Italië te zien.

Viaplay darts

Ook darts is sinds dit jaar exclusief te zien in Nederland bij Viaplay. Het gaat hier dan om de grote PDC toernooien zoals bijvoorbeeld de Premier League of het WK. Ik vind Viaplay darts erg prettig kijken. Er worden veel toernooien uitgezonden en de meeste analisten die al jaren bij RTL 7 zaten zijn meegegaan naar Viaplay. Bijkomend voordeel is dat er geen reclames zijn. In de pauzes van wedstrijden gaat de uitzending verder in de studio.

viaplay-darts

Met de Premier League, Bundesliga, Formule 1 en PDC Darts beschikt Viaplay over een uitgebreid aanbod om sport te kijken. De verwachting is dat Viaplay haar sportaanbod de komende periode alleen maar groter zal worden. Als sportliefhebber is het dus zeker aan te raden Viaplay af te sluiten!

Viaplay kosten

Wat kost Viaplay? Er is één type abonnement bij Viaplay dat zorgt voor transparante kosten. Viaplay kost € 13,99,- per maand en hiervoor kan je onbeperkt kijken. Je zit niet vast aan een lang abonnement omdat je Viaplay lidmaatschap op elk moment opzegbaar is.

Bekijk Aanbieding

Viaplay is ook af te sluiten via een aantal providers zoals bijvoorbeeld KPN en Ziggo, soms hebben zij een aanbieding.

Viaplay delen

Om kosten te besparen willen veel mensen Viaplay delen. Dit is mogelijk maar wel slechts beperkt. Viaplay kan op twee schermen tegelijk bekeken worden. Een derde persoon kan dus niet tegelijk inloggen of zal ervoor zorgen dat één van de eerste twee weer uitgelogd wordt.

voetbal-kijken

Viaplay op TV

Net als bij veel andere streamingdiensten kan je ook Viaplay op TV kijken. Hiervoor zijn verschillende manieren. Indien beschikbaar op jouw tv is de meest makkelijke manier om de Viaplay app direct te downloaden op je TV. Een andere optie is om de App te downloaden op je smartphone en te casten naar je TV, eventueel via een Chromecast.

Viaplay Abonnement afsluiten

Ik ben erg positief over Viaplay. Dit komt vooral door het enorme sportaanbod. Ik lees op internet ook minder enthousiaste verhalen en met name dat mensen technische problemen ervaren. Zelf gebruik ik Viaplay sinds haar lancering op 1 maart en heb hier tot op heden nog nooit last van gehad. Ik beoordeel deze streamingdienst dan ook met een 9/10.

Wil jij ook een Viaplay abonnement afsluiten? Bekijk de aanbieding via onderstaande links.

Meer over voetbal kijken

Live voetbal kijken in het stadion