Newcastle United tickets, hoe kom je er aan? Een wedstrijd van Newcastle United bezoeken is absoluut de moeite waard. Na een aantal uitstapjes in The Championship is het prachtige decor St. James’ Park terug waar het thuis hoort, de Premier League. Engelse voetballegendes als Alan Shearer en Paul Gascoigne werden groot bij Newcastle United.

St. James’ Park is een iconisch stadion wat toebehoort aan mijn persoonlijke favorieten. Op deze pagina lees je hoe je Newcastle United tickets kan kopen en meer tips om jouw Newcastle United voetbalreis onvergetelijk te maken!

Newcastle United tickets

Newcastle United tickets kopen

Het hangt bij Newcastle United erg van het affiche af of het wel of niet mogelijk is kaarten te verkrijgen. Voor een wedstrijd tegen een middenmoter of degradatiekandidaat kan je vaak in een vrije verkoop online Newcastle United tickets kopen die rond de £30,- kosten.

Voor affiches tegen de top 6, of de derby tegen Sunderland, is dit vaak niet mogelijk. Deze wedstrijden raken al uitverkocht aan members en seizoenskaarthouders. Mocht het niet lukken om via Newcastle United zelf tickets te kopen dan is het vaak alsnog mogelijk om kaarten te krijgen via deze tussenpersoon.

Mijn bezoek aan Newcastle United heb ik geboekt via DFDS Seaways. Dit is mij goed bevallen. Voor deze Newcastle voetbalreis heb ik zo’n €180,- betaald. Hiervoor kreeg ik twee keer de overtocht per boot inclusief overnachting in een binnenhut, een prima hotelovernachting (inclusief ontbijt) in het centrum van Newcastle en een ticket voor de wedstrijd Newcastle United – Crystal Palace.

Over het algemeen was ik heel tevreden en kan ik DFDS aanbevelen. Aan boord is genoeg entertainment en zullen jij en je vrienden je prima vermaken. Waar je qua budget wel rekening mee moet houden is dat de prijzen aan boord behoorlijk duur zijn. Een groot glas bier kost ongeveer €5,- wat ik acceptabel vond, dit is vergelijkbaar met in een bar. Echter, het eten was erg duur. Het goedkoopste wat wij konden vinden was een pizza margherita en hier betaal je ongeveer €15,- voor.

Newcastle voetbalreis

Newcastle United Tickets Tip: “Mocht je met DFDS gaan en echt zo goedkoop mogelijk willen reizen, neem dan zelf wat te eten mee. Neem bijvoorbeeld een maaltijdsalade mee in je handbagage zodat je deze in je binnenhut op kan eten, dit bespaart je al snel €15,-. Hier kan je bijvoorbeeld 3 grote biertjes van kopen, maar ook deze kan je als je echt een goedkope voetbalreis wil zelf meenemen!”.

Newcastle United stadion – Vervoer

Het stadion van Newcastle United is een klein kwartier lopen vanaf het centrum. Mocht je vanuit het centrum komen dan zou ik gewoon gaan lopen. Vlakbij het stadion bevindt zich ook de metrohalte St James. Dit lijkt mij een prima alternatief, maar hier heb ik zelf geen gebruik van gemaakt.

newcastle united tickets

Tips voor rondom het Newcastle stadion

Tegenover het Newcastle United stadion zit een gezellige supporterspub genaamd The Strawberry Pub. Hier kan je gezellig met een biertje naar de wedstrijd toeleven. Ook hangen er meerdere schermen in de pub waarop voetbal wordt uitgezonden. Het Newcastle stadion ligt aan de overkant van de straat dus dit is de perfecte laatste stop voordat de wedstrijd begint.

voetbalreis newcastle

Mijn voetbalreis Newcastle United

Bezochte wedstrijd: Newcastle United – Crystal Palace (1-0)
Datum: 21-10-2017

Plaats: Newcastle upon Tyne, Engeland
Competitie: Premier League
Seizoen: 2017-2018

Stadion: St. James’ Park
Capaciteit: 52.387
Toeschouwersaantal: 52.251