Je wilt AC Milan tickets kopen, mede door de terugkomst van Zlatan staat een wedstrijd van AC Milan bezoeken hoog op de wensenlijst van veel Nederlanders. AC Milan is een grote club met een roemrucht verleden waar grote Nederlandse voetballers aan hebben bijgedragen. Frank Rijkaard, Marco van Basten en Ruud Gullit behaalden vele successen. In de jaren erna speelden onder andere Klaas-Jan Huntelaar, Edgar Davids, Nigel de Jong en uiteraard Mister Champions League, Clarence Seedorf, voor de club.

ac milan stadion

AC Milan tickets kopen

AC Milan tickets zijn eenvoudig te bestellen. Mijn advies voor een zorgeloze AC Milan voetbaltrip is om dit te bestellen bij Voetbaltravel. Zij bieden AC Milan tickets, inclusief hotelovernachting(en) aan voor al Milan haar thuiswedstrijden.

Over het algemeen zijn AC Milan kaarten goed verkrijgbaar. Uitzonderingen zijn de wedstrijden in de Champions League en wedstrijden tegen Juventus en Internazionale. Coppa Italia wedstrijden zijn vaak een stuk goedkoper dan tickets voor de Serie A. De goedkoopste AC Milan kaarten krijg je dus door een bekerwedstrijd te bezoeken. Wel is het zo dat toeschouwersaantallen in deze competitie vaak tegenvallen en dat teams met een B-opstelling aantreden.

AC Milan is zelden uitverkocht waardoor je ook kan besluiten om ter plaatse tickets te kopen. Dit kan bij de stadionkassa, maar ook bij vestigingen van de bank BPM (Banca Popolare di Milano). Dit laatste heb ik gedaan voor mijn bezoek en dit ging erg goed.

Door het grote stadion en de vele verschillende plekken lopen prijzen sterk uiteen. De goedkoopste kaarten kosten ongeveer €30,-. Toch zou ik aanraden iets duurdere kaarten te kopen omdat de plaatsen bovenin het stadion wel erg ver van het veld zijn.

AC Milan Tickets Tip: “Let op! In Italië wordt zowel bij het kopen, als bij het betreden van het stadion, naar je legitimatie gevraagd. Zorg er dus voor dat je bij het kaartjes kopen en je wedstrijdbezoek dat je deze bij je hebt”. Ik heb mensen toegang tot het stadion geweigerd zien worden omdat naam op het ticket en legitimatie niet overeen kwamen!

Naast Voetbaltravel is een andere partij die je kan helpen aan AC Milan tickets Voetbalreizen.

AC Milan Stadion – San Siro

AC Milan speelt haar thuiswedstrijden in het legendarische San Siro. Dit stadion delen zij samen met stadsgenoot en rivaal Internazionale en is gebouwd in 1925.

wedstrijd ac milan bezoeken

Vervoer naar het stadion

In de buurt van het AC Milan stadion liggen vele metrostations. De dichtstbijzijnde is San Siro: Stadio. Mijn advies is om uit te stappen bij de halte Lotto en vandaar te lopen door de wijk naar het AC Milan stadion.

Tips voor AC Milan

Wanneer je bij halte Lotte uitstapt is het nog een klein halfuur lopen naar het stadion. Dit is een leuke route door de vele voetbal-gerelateerde graffiti. Zo kom je allerlei cartoonachtige portretten van spelers en bekers tegen. Het is leuk om je vrienden te overhoren wie zij herkennen.

Verder is er rondom het stadion niet heel erg veel te doen. Er is een kantine waar je een drankje kan doen maar verwacht hier niet te veel van. De Italiaanse fans komen voor de wedstrijd en minder voor zaken eromheen zoals we dat bijvoorbeeld in Nederland, Duitsland en Engeland kennen.

ac milan tickets

Mijn AC Milan voetbalreis

Bezochte wedstrijd: AC Milan – AS Roma (3-2)
Datum: 16-12-2013

Plaats: Milaan, Italië
Competitie: Serie A
Seizoen: 2013-2014

Stadion: San Siro
Capaciteit: 80.018
Toeschouwersaantal: 37.987

Direct Bestellen

Beoordeling: Ik beoordeel deze voetbalreis met 10/10

Andere tickets Italiaanse voetbalclubs

Ben jij op zoek naar andere voetbaltickets Italië? Klik hieronder voor meer informatie over jouw club!