Fiorentina tickets, hoe kom je daar aan? Wil jij binnenkort en wedstrijd van ACF Fiorentina bezoeken? Op deze pagina lees je hoe je Fiorentina tickets kan kopen en mijn ervaringen over mijn bezoek aan ACF Fiorentina. Ook geef ik tips over het vervoer naar het Fiorentina stadion.

wedstrijd fiorentina bezoeken

Fiorentina tickets kopen

Fiorentina speelt haar thuiswedstrijden in Stadio Artemio Franchi. Dit is een klassiek, oud, open stadion. Dit stadion biedt plaats aan 47.282 bezoekers. 

Het is eenvoudig om zelf je Fiorentina voetbalreis samen te stellen via Voetbaltravel. Voetbaltravel is één van de weinige Nederlandse aanbieders van Fiorentina tickets. Wanneer je dus zorgeloos van je trip wilt genieten is mijn advies het via hun te boeken.

Mocht je al in Florence zijn of bereid zijn een risico te nemen dan is het vaak ook mogelijk ter plekke Fiorentina kaarten te kopen. Dit kan bij de ticketoffice vlakbij het stadion, of bij de box office voor aanvang van de wedstrijd.

Toen ik in Florence was wist ik niet op voorhand dat ik ook een wedstrijd van Fiorentina zou bezoeken. Toen ik erachter kwam dat Fiorentina tijdens mijn verblijf thuis speelde probeerde ik bij het stadion tickets te regelen.

Ongeveer anderhalf uur voor de aftrap waren er bij de box office naast het stadion nog een aantal kaarten. Kaarten voor Serie A wedstrijden zijn vanaf ongeveer €25,- verkrijgbaar. Het was dus mogelijk om nog aan kaarten te komen maar mocht je puur voor het voetbal naar Florence gaan dan is dit wel risicovol.

fiorentina tickets

Fiorentina Tickets Tip 1!: “Stadio Artemio Franchi heeft een sintelbaan om het veld liggen. Op de lange zijde staat tegenwoordig een tribune maar achter de goals is de afstand erg groot. Houd hier dus rekening mee met het kopen van kaarten!”

Direct Bestellen

Fiorentina Tickets Tip 2!: “Vergeet niet je identiteitsbewijs mee te nemen bij het kopen van kaarten en je wedstrijdbezoek. Kaarten worden op naam verkocht. Bij de toegangscontrole wordt ook echt bekeken of de naam op jouw kaart overeenkomt met die op je ID. Deze tip is van toepassing op alle voetaltickets in Italië!

Vervoer naar Fiorentina stadion

Het Fiorentina stadion kan op verschillende manieren worden bereikt. Florence is een schitterende stad, mocht het weer het toelaten dan kan je naar het stadion lopen. Dit is ongeveer een half uur vanuit het historische centrum. Ook liggen rondom het stadion tal van bushaltes. Mocht je van buiten Florence komen dan is het Fiorentina stadion ook erg goed bereikbaar met de trein. Op 10 minuten loopafstand vind je treinstation Firenze Campo di Marte.

Tips voor rondom Stadio Artemio Franchi

Florence is een fantastische stad. De grootste tip die ik kan geven is om minimaal 3 dagen te blijven en niet enkel voor de wedstrijd te komen! Wanneer je beperkt de tijd heb kan je deze het beste doorbrengen in het historische centrum alvorens je de wedstrijd bezoekt. Over het algemeen komen in Italië supporters laat naar het stadion. Verwacht dan ook geen groot feest voor de wedstrijd.

fiorentina stadion

Mijn Fiorentina voetbalreis

Bezochte wedstrijd: ACF Fiorentina – Crotone (1-1)
Datum: 26-10-2016

Plaats: Florence, Italië
Competitie: Serie A
Seizoen: 2013-2014

Stadion: Stadio Artemio Franchi
Capaciteit: 47.282
Toeschouwersaantal: 22.983

Beoordeling: Ik beoordeel deze voetbalreis met 9/10.

Andere tickets Italiaanse voetbalclubs

Ben jij op zoek naar andere voetbaltickets Italië? Klik hieronder voor meer informatie over jouw club!