Athletic Bilbao tickets, hoe koop je die? Athletic Bilbao is een Baskische voetbalclub die een uniek beleid nastreeft. Zij selecteren namelijk enkel Baskische spelers of, bij hoge uitzondering, spelers met Baskische roots. Mede hierdoor heeft Athletic Bilbao een grote internationale fanschare die het beu is dat menig (Spaans) voetbalclub jaarlijks extreme investeringen doet en op die manier prijzenprijzen weet te winnen. Wil jij naar Bilbao. Lees dan hieronder onder andere hoe je aan Athletic Bilbao tickets komt!

athletic bilbao tickets

Athletic Bilbao tickets kopen

Sinds 2013 speelt Athletic Bilbao in het vernieuwde stadion San Mamés. Dit stadion biedt plaats aan bijna 55.000 toeschouwers en hierdoor zijn Athletic Bilbao tickets vrij goed verkrijgbaar. Voor wedstrijden tegen subtoppers en laagvliegers is mijn advies om bij de stadionkassa of bij een van de fanstores in Bilbao tickets te kopen.

Wanneer je een topwedstrijd wilt bezoeken, of gewoon meer zekerheid over je tickets wilt, is het mogelijk om van tevoren een voetbalreis te boeken. Voetbaltravel is de enige Nederlandse partij die voetbalreizen naar Athletic Bilbao aanbiedt. Mijn advies is dan ook om hier je Athletic Bilbao kaarten te boeken.

Voetbaltravel biedt voetbalreizen aan voor al Athletic Bilbao haar thuiswedstrijden. Hierbij kan je zelf kiezen of je alleen voetbaltickets en de hotelovernachting(en) wilt, of dat je ook je vlucht wilt boeken.

athletic bilbao voetbalreis

Athletic Bilbao Stadion en vervoer

Sinds 2013 is het vernieuwde San Mamés het Athletic Bilbao stadion. Dit is een erg indrukwekkend stadion. De Baskische fans zijn zeer fanatiek en trots op hun ploeg. Dit is te merken tijdens je bezoek aan de wedstrijd, het is mooi om te zien hoe intens de Bilbao Socio’s de wedstrijd beleven.

Naast Athletic Bilbao, spelen ook nationale ploegen wedstrijden in dit stadion. Zo speelt Spanje de groepswedstrijden van Euro 2021 in San Mamés.

Het Bilbao ligt erg centraal, vanaf het centrum is het zo’n 20 minuten lopen. Ook als je van buiten Bilbao komt is de ligging goed. Vanaf het treinstation van Bilbao is stadion 25 minuten lopen. Daarnaast is het stadion goed te bereiken met metro of tram. De naam van de tramhalte is gelijknamig aan het stadion, “San Mamés”, de metrohalte bij het stadion heet Sabino Arana.

athletic bilbao stadion

Athletic Bilbao voetbalreis

Een Athletic Bilbao voetbalreis is absoluut de moeite waard. Naast een unieke wedstrijdervaring is Bilbao ook een stad die veel te bieden heeft. Bilbao staat bekend om de combinatie van moderne en historische architectuur en haar keuken. Wanneer het weer goed is kun je vanuit Bilbao ook mooie stranden bezoeken, deze bevinden zich op ongeveer een half uur rijden.

Beoordeling: Ik beoordeel deze voetbalreis met 8,5/10

Andere tickets Spaanse voetbalclubs

Ben jij op zoek naar andere La Liga tickets? Klik hieronder voor meer informatie over jouw club!