FC Barcelona tickets kopen, hoe doe je dat? Veel Nederlanders hebben de droom ooit een wedstrijd van FC Barcelona te bezoeken. FC Barcelona is de meest populaire buitenlandse club van Nederlanders. Coaches als Johan Cruijff, Louis van Gaal en Frank Rijkaard behaalden grote successen met de club. Daarnaast schreven ook veel Nederlandse spelers geschiedenis bij Barcelona. Waaronder, wederom Johan Cruijff, en Ronald Koeman.

Direct Bestellen

Diezelfde Ronald Koeman staat nu aan het roer als Trainer! Aan hem de taak om de ploeg, met onder andere Frenkie de Jong, Sergino Dest en Memphis Depay in de gelederen, aan nieuwe successen te helpen in het tijdperk zonder Messi. In dit artikel leg ik uit hoe je FC Barcelona tickets kan kopen om hun, en natuurlijk de andere sterren van FC Barcelona, te zien spelen!

fc barcelona tickets

FC Barcelona tickets kopen

De prijzen van FC Barcelona tickets hangen af van de tegenstander en het affiche. Voor Champions League wedstrijden, en wedstrijden tegen Real Madrid en Atletico Madrid, is het erg lastig om als toerist aan Barcelona tickets te komen. Een partij die wel altijd tickets kan leveren is Voetbalticketxpert. Bij Voetbalticketxpert kan jij losse FC Barcelona tickets kopen, ook voor de topwedstrijden.

Direct Bestellen

Bekijk hier Voetbalticketxpert haar aanbod van FC Barcelona voetbaltickets.

Wanneer je liever een FC Barcelona voetbalreis boekt inclusief hotelovernachting dan kan je dit het beste boeken bij Voetbaltravel. Zij hebben een zeer ruim aanbod van FC Barcelona tickets inclusief hotel.

Bekijk hier Voetbaltravel haar aanbod van FC Barcelona voetbalreizen.

In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk om in Barcelona, bij het stadion, nog kaarten te kopen. Dit geldt meestal bij wedstrijden tegen laagvliegers of minder aansprekende wedstrijden in de Copa del Rey. Op voorhand is dit moeilijk te voorspellen en wanneer je hiervoor kiest is er dus het risico dat je geen kaarten meer kan krijgen.

De goedkoopste kaarten voor FC Barcelona kaarten in de beker zijn ongeveer €50,-. Echter zit je dan erg hoog waardoor ik adviseer iets duurdere kaarten te kopen voor wedstrijden die uitverkopen.

Barcelona Tickets Tip: “Wanneer je verwacht dat er veel vrije plekken over zullen zijn kun je bij Barcelona veel geld besparen. Je ticket wordt gecontroleerd bij de ingang maar vervolgens zijn er op de vakken geen controles. Hierdoor is het mogelijk om op andere vakken die dezelfde toegang hebben te komen. Tijdens mijn bezoek had ik kaarten voor achter de goal, deze waren relatief goedkoop maar het was moeilijk om iets op de andere helft te zien. Het was prima mogelijk om op de 2e ring plaats te nemen, deze kaarten waren normaal €25,- duurder. Deze tip kan je ook bij andere Spaanse voetbalclubs proberen. In het ergste geval neem je plaats op de stoelen waar je voor betaald hebt.”

Direct Bestellen

Mijn ticket tegen Atlethic Bilbao kostte ongeveer 80 euro. Een aantal dagen later stond hetzelfde affiche op de agenda voor de Copa del Rey. Deze kaarten waren €50,-. Bekerwedstrijden zijn dus aanzienlijk goedkoper. Echter loop je het risico een B-team te zien spelen.

barcelona stadion

Barcelona stadion – Vervoer

Rondom het FC Barcelona stadion bevinden zich diverse metrostations en bushaltes. Welke optie het beste is ligt erg aan waar je vandaan komt. Bekijk dit dus even in Barcelona.

Tips voor rondom Camp Nou

Rondom Camp Nou staan met wedstrijden diverse kraampjes maar hier is niet heel veel te beleven. Barcelona biedt uiteraard tal van toeristische attracties die zeker de moeite zijn om te bezoeken. Op ongeveer 4 kilometer bevindt zich het Olympisch dorp van de Olympische spelen 1992. Voor sportliefhebbers is het erg leuk om hier rond te lopen. Je kan besluiten hierheen te gaan en daarna de fonteinshow bij font magica de montjuïc te bezoeken. Vervolgens kan je besluiten om de metro te pakken of naar het Barcelona stadion te lopen. De wandeling is ongeveer 40 minuten.

Mijn voetbalreis Barcelona

Bezochte wedstrijd: FC Barcelona – Athletic Bilbao (6-0)
Datum: 17-01-2016

Plaats: Barcelona, Spanje
Competitie: La Liga
Seizoen: 2015-2016

Stadion: Camp Nou
Capaciteit: 99.000
Toeschouwersaantal: 66.234

Direct Bestellen

Beoordeling: Ik beoordeel deze voetbalreis met 9/10

Andere tickets Spaanse voetbalclubs

Ben jij op zoek naar andere La Liga tickets? Klik hieronder voor meer informatie over jouw club!