WK 2022 tickets, hoe kom je daaraan? In de winter van 2022 staat het WK in Qatar op het programma. Op dit eindtoernooi mogen de 32 gekwalificeerde landen uitmaken wie zich tot wereldkampioen kroont. Voor het eerst sinds 2014 is Nederland ook weer van de partij op een WK.

Wil jij een wedstrijd in Qatar bezoeken? Lees dan verder en ontdek hoe je WK 2022 Tickets kan kopen.

WK 2022 tickets kopen

WK 2022 tickets zijn al een tijdje in de verkoop. Echter, eerst ging het hier om een blinde verkoop waarbij je nog niet wist welk affiche je gaat bezoeken. Sinds de loting op 1 april weten we hoe de poules, en het bijbehorende speelschema eruit zien.

Wanneer je via de FIFA kaarten had willen kopen kon je je hiervoor aanmelden tot 28 april 2022 via de website van de FIFA. Mocht je dit gedaan hebben dan krijg je op zijn vroegst 31 mei per e-mail te horen of jij ook daadwerkelijk tickets krijgt toegewezen.

WK Tickets Kopen

Indien je alsnog tickets wilt kopen is er de mogelijkheid via Stubhub. Dit is een internationaal platform waarop particulieren hun kaarten van sportwedstrijden (en concerten) onderling kunnen verkopen, vergelijkbaar met Ticketswap. Op dit platform zijn tickets voor alle 64 WK wedstrijden nu al te verkrijgen.

Bekijk het aanbod van WK 2022 tickets op Stubhub hier!

Nadat je tickets hebt weten te bemachtigen en eventueel een accommodatie hebt weten te regelen heb je nog één ding nodig, de Hayya card.

WK 2022 Qatar Hayya Card (Fan ID)

Om het WK 2022 te bezoeken heb je naast WK 2022 tickets ook een Hayya Card nodig. Deze kan je aanvragen op deze website. Deze Hayya card heb je allereerst nodig om Qatar zelf binnen te komen. Ook heb je, naast je wedstrijdticket, deze Hayya Card nodig om toegang tot het stadion te krijgen. Om alles voor iedereen toegankelijk te maken kan je met de Hayya Card ook gebruik maken van gratis bus en metroservices om jouw wedstrijd te bezoeken.

Prijzen WK 2022 kaarten

De prijzen van WK 2022 lopen sterk uiteen. Over het algemeen zijn er vier categorieën tickets in de stadions. Daarnaast geldt dat na de groepswedstrijden elke ronde iets hogere prijzen heeft. Uitzondering hierop zijn kaarten voor de openingwedstrijd die in ieder geval duurder zijn dan de overige groepswedstrijden en de achtste finales.

WK Tickets Kopen

Op moment van schrijven, dat wil zeggen voor de loting van verkoopronde twee, zijn de goedkoopste kaarten voor de groepsronde 40 Qatarese Rial en de duurste finalekaarten 5850 Rial. Dit verhoudt zich tot zo’n €10,- tot €1460 euro. De goedkoopste, categorie 4 tickets, zullen alleen beschikbaar zijn voor de inwoners van Qatar.

Ook zullen veel WK2022 tickets worden verkocht via marktplaatsen zoals Stubhub. Hierdoor zullen prijzen voor de kaarten erg wisselen.

Bekijk de huidige prijzen van WK 2022 Tickets op Stubhub hier!

wk-2022-stadions

WK 2022 Finale Tickets

De WK finale van 2022 zal gespeeld worden op 18 december 2022 in het Lusail Iconic Stadion. De wedstrijd zal om 16:00 Nederlandse tijd worden gespeeld. WK finale tickets kosten via de officiële kanalen omgerekend naar euro tussen de €186,- en €1454,-.

WK Finale Tickets Kopen

Meestal is het wel zeer lastig om zelf WK finale tickets te kopen gezien het beperkt aantal tickets dat daadwerkelijk in de verkoop gaat. Waarschijnlijk zal je WK finale tickets moeten kopen via een voetbalreisorganisatie of ticketmarktplaats die soms iets duurder kunnen zijn.

Bekijk WK Finale 2022 tickets op Stubhub.

Speeldata WK 2022 Qatar

Het WK 2022 zal gespeeld worden van maandag 21 november tot en met zondag 18 december. Het is erg uitzonderlijk dat een WK in de winter gespeeld wordt. Dit heeft alles te maken met de locatie van het WK. In Qatar is het in de wintermaanden gemiddeld nog 29 graden, in de zomer zou het te heet zijn geweest. Ook zal dit WK de geschiedenis ingaan als één van de kortste WKs als het gaat om het aantal dagen waarin het WK afgewerkt wordt.

Speelsteden WK 2022

Het WK 2022 zal gespeeld worden in 8 verschillende stadions verdeeld over 5 steden. Dit omdat in de hoofdstad Doha maar liefst 4 stadions worden gebruikt. De speelsteden van het WK 2022 zijn.

  • Doha
  • Lusail
  • Al Khor
  • Al Wakrah
  • Al Rayyan

WK Tickets Kopen

Speelsteden liggen dicht bij elkaar. De oppervlakte van heel Qatar is vergelijkbaar met één derde van Nederland en alle speelsteden liggen in het oosten van het land.

Meer over WK Tickets