Fortuna Düsseldorf tickets nodig? Net over de Nederlands-Duitse grens zijn veel opties om een Bundesliga wedstrijd te ervaren. Sinds 2018 speelt Fortuna Düsseldorf ook op het hoogste niveau en is er weer een mogelijkheid om dichtbij huis topvoetbal te aanschouwen bijgekomen. Op deze pagina lees je hoe je Fortuna Düsseldorf kaarten kunt kopen, mijn ervaringen bij Fortuna Düsseldorf en geef ik tips over het vervoer naar Düsseldorf en het stadion.

Fortuna Dusseldorf Tickets

Fortuna Düsseldorf tickets kopen

Fortuna Düsseldorf tickets zijn eenvoudig, en betaalbaar, te verkrijgen. Het is makkelijk om e-tickets te kopen via de club haar website. Zelf kocht ik kaarten voor het mooie affiche tegen Peter Bosz’s Bayer Leverkusen. Voor €25,- hadden wij zitplaatsen achter de goal. Kaarten voor de staantribune achter de andere goal zijn vaak goedkoper, maar moeilijker te verkrijgen en/of uitverkocht.

Mocht je geen kaarten meer kunnen verkrijgen omdat de wedstrijd bijvoorbeeld uitverkocht is, dan is het vaak mogelijk om Bundesliga tickets via VoetbalticketXpert aan te schaffen.

Fortuna Düsseldorf tickets tip: In Duitsland, en dus ook in Düsseldorf, is het vaak mogelijk om korting te krijgen. Kijk dus altijd of je recht heb op korting, bijvoorbeeld omdat je minderjarig en/of student bent.

Fortuna Dusseldorf Kaarten

Fortuna Düsseldorf Stadion en vervoer

Fortuna Düsseldorf speelt haar thuiswedstrijden in de Merkur-Spiel Arena. Dit is een groot stadion dat plaats biedt aan 54.400 toeschouwers. Ook het Duitse elftal speelt hier regelmatig wedstrijden. Op het eerste gezicht heeft het “gebouw” weinig met een voetbalstadion te maken. Ik vond het zelf lijken op een winkelcentrum dat nog in de stijgers staat. Eenmaal binnen werd ik echter positief verrast door zowel het stadion als de sfeer.

Vervoer naar het stadion en Düsseldorf

Wij kozen ervoor om met de trein te gaan en dit is erg goed bevallen. Met Abellio is het mogelijk om vanaf Arnhem of Zevenaar de trein naar Düsseldorf te pakken. Wij kozen voor de stoptrein en deze deed er vanuit Zevenaar 1 uur en 50 minuten over. Het is mogelijk om een groepsticket te kopen en hierbij geldt hoe groter de groep hoe lager de kosten per persoon. Wij waren met zijn vieren en betaalden ongeveer €10,- per persoon voor een retourtje.

Deze trein brengt je naar Düsseldorf Hbf en vanuit hier kan je de metro U78 nemen naar het stadion. Wanneer je al een kaartje voor de wedstrijd hebt is dit een geldig vervoersbewijs en is het metrokaartje dus gratis!

Tips voor een dagje Fortuna Düsseldorf

Bij het stadion zelf is niet heel veel te doen. Het stadion ligt vrij afgelegen. In de buurt van het stadion bevinden zich de Japanse tuinen. Dit is een mooi park wat leuk kan zijn om bij goed weer doorheen te lopen. Düsseldorf altstadt heeft een erg leuk centrum met tal van kroegen waar jij en je vrienden een leuke tijd zullen hebben. Mijn advies is dus voor of na de wedstrijd hier te gaan kijken. Mocht je na de wedstrijd gaan, overweeg dan om er weekendje Düsseldorf van te maken want het gaat hier door tot laat!

Fortuna Dusseldorf Stadion

Mijn voetbalreis Fortuna Düsseldorf

Bezochte wedstrijd: Fortuna Düsseldorf – Bayer Leverkusen (1-3)
Datum: 24-08-2019

Plaats: Düsseldorf , Duitsland
Competitie: Bundesliga
Seizoen: 2019-2020

Stadion: Merkur-Spiel Arena
Capaciteit: 54.600
Toeschouwersaantal: 44.538