Wil jij een wedstrijd van Getafe bezoeken? In dit artikel geef ik tips over hoe je dit zelf kan organiseren.

Wanneer iemand een voetbalwedstrijd in Madrid wilt bezoeken wordt direct gedacht aan Real- of Atletico Madrid. Echter heeft Madrid veel meer voetbal te bieden. Alleen al op het hoogste niveau, de primera division, zijn 5 Madrileense voetalclubs actief!

Naast de twee eerder genoemde topclubs zijn dit Rayo Vallecano, CD Leganés en Getafe CF. De laatste bezocht ik in 2015 en hieronder deel ik mijn ervaringen.

Wedstrijd getafe bezoeken

Mijn voetbalreis Getafe

Bezochte wedstrijd: Getafe – Sevilla (2-1)
Datum: 08-02-2015

Plaats: Madrid, Spanje
Competitie: La Liga
Seizoen: 2014-2015

Stadion: Coliseum Alfonso Pérez
Capaciteit: 17.700
Toeschouwersaantal: 6.297

Goedkope Getafe tickets kopen

Het is voor de meeste wedstrijden eenvoudig om tickets voor Getafe te kopen. Dit kan bijvoorbeeld online via Getafe haar website. Voor de meeste wedstrijden is het ook goed mogelijk om voor de aftrap een kaartje bij het stadion te kopen. Ik koos voor het laatste. Ik betaalde €30,- voor mijn kaartje op de korte zijde voor het mooie affiche Getafe – Sevilla.

Getafe tickets voetbalreistip: “Getafe tickets zijn zelden uitverkocht. Bepaal of jij op de korte of lange zijde wilt zitten en koop op deze tribune de goedkoops mogelijke tickets. Naar de tribunes zijn geen verschillende ingangen. Je kan vaak dus overal op die tribune plaatsnemen.”

Goedkope getafe tickets kopen

Vervoer naar het Getafe stadion

Het Getafe stadion is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Metrohalte Los Espartales ligt voor het stadion. Echter loopt hier geen lijn vanuit het centrum van Madrid heen en is dit dus vaak geen optie. Alternatieven naar het Getafe stadion zijn om de trein te nemen naar station El Cesar of Las Margaritas- Universidad. Deze stations zijn te bereiken vanuit het centrum van Madrid, dit duurt ongeveer 20 minuten. Vanaf deze stations is het nog ongeveer een kwartier lopen naar het Getafe stadion.

Getafe stadion

Tips voor rondom het Getafe stadion

Bij het stadion zitten een aantal leuke restaurantjes en barretjes. Zelf heb ik wat gegeten bij El Rincon, dit was erg lekker en goedkoop. Voor het stadion kun je Irish pub The Gold’s Abbey vinden. Dit is een leuke plaats om met de supporters een biertje te drinken.