Bundesliga kijken, hoe doe je dat? De Duitse Bundesliga is één van de sterkte competities van Europa. Daarnaast spelen veel Nederlanders op het Duitse hoogste niveau. Duits voetbal kijken is dan ook behoorlijk populair in Nederland. In dit artikel leg ik uit hoe je Duitse Bundesliga kijken kan in Nederland. In dit artikel behandel ik alleen legale manieren.

Duits voetbal kijken

Duits voetbal kijken kan op verschillende manieren. Zo is veel Duits voetbal te kijken op de in Nederland te ontvangen Duitse televisiezender ARD. Verder wordt Duits voetbal in Nederland voornamelijk uitgezonden door Viaplay.

Bundesliga live kijken

Bundesliga live kijken kan in Nederland via Viaplay en Ziggo Sport. Sinds de lancering van Viaplay in Nederland op 1 maart 2022 worden alle Bundesliga wedstrijden live op dit platform uitgezonden. Daarvoor werden wedstrijden bij Ziggo Sport uitgezonden en dit is voor enkele wedstrijden nog steeds het geval.

bundesliga-kijken

Vanaf het nieuwe seizoen 2022/2023 zijn alle Bundesliga wedstrijden exclusief in Nederland te zien op Viaplay. Wanneer jij Duits voetbal kijken wilt raad ik dan ook aan Viaplay te nemen.

Naast Duits voetbal kijken valt er genoeg te ontdekken op Viaplay. Op voetbalgebied is er op dit moment veel aandacht voor vrouwenvoetbal en vanaf augustus 2022 zal ook de Engelse Premier League exclusief te zien zijn bij Viaplay. Naast voetbal zijn onder andere Formule 1 en PDC Darts te zien op dit platform.

Bundesliga kijken KPN

Bundesliga kijken via KPN kan ook met Viaplay. Viaplay is op meerdere manieren af te sluiten waaronder via provider KPN. Extra interessant is dat wanneer je nu klant wordt bij KPN. Je kan dan namelijk kiezen om Viaplay de eerste 9 maanden gratis te ontvangen. Met deze actie kan je dus zelfs gratis Bundesliga kijken bij KPN.

Uiteraard kunnen ook huidige klanten van KPN Viaplay afsluiten. Wie zich nu aanmeld bij Viaplay betaald de eerste maanden slechts €9,99, per Augustus zal de reguliere prijs van €13,99 per maand in werking treden.

Ook de Duitse zender ARD zit standaard in de tv pakketten van KPN. Op ARD wordt de Duitse variant van Studio Sport uitgezonden genaamd Sportschau. Op ARD kan je samenvattingen van de Bundesliga en tweede Bundesliga kijken. Ook worden er live wedstrijden om de Duitse DFB Pokal en van het nationale elftal uitgezonden op deze zender.

Bundesliga kijken Ziggo

Ook in de Ziggo pakketten vindt je standaard de Duitse zender ARD voor Bundesliga en tweede Bundesliga samenvattingen, wedstrijden om de DFB Pokal en wedstrijden van het nationale elftal.

Als Ziggo klant ontvang je gratis Ziggo Sport Select op kanaal 14 waarop incidenteel een Duitse Bundesliga wedstrijd wordt uitgezonden. Om alle Duitse Bundesliga en tweede Bundesliga wedstrijden live te kijken zul je zoals aangegeven Viaplay af moeten sluiten.

2e Bundesliga kijken

Ook het tweede niveau in Duitsland, de 2. Bundesliga wordt steeds populairder. De afgelopen jaren zijn grote clubs waaronder Schalke 04, HSV en Werder Bremen gedegradeerd waardoor Bundesliga 2 kijken ook interessant is geworden. Het goede nieuws is dat Viaplay ook alle 2. Bundesliga wedstrijden live uitzendt. Het moge duidelijk zijn dat liefhebbers van Duits voetbal kijken er goed aan doen om Viaplay af te sluiten.

bundesliga-live-kijken

Gratis Duits voetbal kijken

Gratis Duits voetbal kijken kan zoals al eerder benoemd op Duitse zender ARD. Deze zender zit in vrijwel alle Nederlandse tv pakketten. Hierop worden onder andere samenvattingen van de Bundesliga en tweede Bundesliga uitgezonden maar ook wedstrijden om de DFB Pokal.

Alle Bundesliga en Bundesliga 2 wedstrijden zijn live te kijken via Viaplay en vanaf komend seizoen zelfs exclusief. Door de actie bij KPN kan je Viaplay als nieuwe klant 9 maanden gratis kijken. Ook op deze manier kan je dus gratis Duits voetbal kijken.

Zelf de Bundesliga beleven?

Meer voetbal kijken?